Stagiunea de Muzică Veche Timișoara 2018

26 mai / ora 19:00 / Biserica Romano-Catolică din Elisabetin (Piața Bălcescu)

Recital de muzică din Anglia secolului al XVI-lea – Poiche volse la mia stella

Protagoniștii acestui eveniment inedit vor fi: soprana Judit Andrejszki din Budapesta și instrumentistul Caius Hera din Timișoara care va interpreta muzica pe replica unei lăute renascentiste cu opt coarde.
Acest eveniment face parte din prima stagiune de muzică veche organizată în cadrul Festivalului Baroc Timișoara 2018.
Recitalul este organizat de către Asociația „Festivalul Baroc Timișoara” în parteneriat cu Casa de Cultură a Municipiului Timișoara și Primăria Municipiului Timișoara.
Intrarea la recital este liberă. Orice donație va fi folosită pentru renovarea bisericii.


24 iunie/ ora 19:00 /Biserica Romano-Catolică din Elisabetin (Piața Bălcescu)

 

Recital de muzică din Anglia secolului al XVI-lea – Flow, my tears

 

Cel de-al doilea recital din cadrul Stagiunii de Muzică Veche organizat de Asociația Festivalul Baroc Timișoara în colaborare cu Primăria Municipiului Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.
Programul acestui recital va fi constituit în totalitate din piese pentru voce și lăută compuse de unul dintre cei mai reprezentativi compozitori englezi din secolul al XVI-lea, și anume John Dowland.
Intrarea este liberă.
Donațiile pentru restaurarea bisericii sunt binevenite.

21 iulie/ ora 19:00 /Biserica Romano-Catolică din Elisabetin (Piața Bălcescu)

 

Recital de muzică din Spania secolului al XVI-lea – Gentil Cavallero

Sâmbătă, 21 iulie 2018 cu începere de la ora 19:00, la Biserica Romano-Catolică din Elisabetin (Piata Balcescu) va avea loc cel de-al treilea recital din cadrul Stagiunii de Muzica Veche a Festivalului Baroc Timisoara. Programul acestui recital va prezenta o serie de piese compuse pe parcursul secolului al XVI-lea de catre cei mai importanti compozitori interpreti din perioada domniei lui Carol V.

Protagonistii acestui inedit recital sunt Judit Andrejszki (HU) – soprana, Szabo Zsolt (HU) – viola da gamba și Caius Hera (RO) – vihuela de mano. Viola da gamba și vihuela de mano folosite in cadrul acestui recital sunt replici fidele ale unor instrumente de epoca. Evenimentul este realizat de catre Asociatia Festivalul Baroc Timisoara cu sprijinul Casei de Cultura si a Primariei Municipiului Timisoara.Intrarea este libera.

Orice donatie pentru renovarea bisericii este binevenita.