O altă participare importantă în cadrul Festivalului Baroc Timișoara este Anca Iarosevici, un artist de talie internațională !
Născută la Cluj, dintr-o familie de muzicieni, după absolvirea Liceului de Muzică din localitate, urmează cursurile Universităţii de Muzică din Bucureşti, la clasa de violoncel a tatălui său, George Iarosevici. În timpul anilor de studiu a făcut parte din Cvartetul „Melos” care a obţinut în 1973 premiul I la concursul de interpretare din cadrul Festivalului de Muzică de Cameră de la Braşov. In 1974 a participat cu acelaşi Cvartet la o serie de concerte în cadrul „Zilelor Culturii Germane”, la Weimar, Dresda, Berlin şi la Festivalul de la Bayreuth, unde urmează, de asemenea, cursurile Şcolii de Vară unde se perfecţionează cu prof. Siegfried Palm.
Din 1974, a început studiul violei da gamba, ajungând astăzi să-şi perfecţioneze arta specifică instrumentului în trei variante, tenor, alto, discant. Din 1980 a început să susţină recitaluri în ţară şi să colaboreze cu muzicieni de prestigiu.
În 1985 a devenit membră a formaţiei de cameră „Consortium Violae” şi pune bazele unei colaborări statornice cu Ilse Maria Reich (orgă, clavecin) şi Robert Dumitrescu (viola da gamba, lăută). Cei trei instrumentişti şi-au propus să promoveze repertoriul muzicii vechi fondând formaţia „Ricercare” în cadrul căreia şi-au pus în aplicare ideile artistice.
În 1990, împreună cu soprana Georgeta Stoleriu, clavecinista Verona Maier şi gambistul Robert Dumitrescu înfiinţează „Studioul de Muzică Veche”, formaţie camerală preocupată de valorificarea comorilor artistice ale trecutului. Formaţia are o bogată activitate concertistică continuată până azi. „Studioul de Muzică Veche” a făcut numeroase turnee în Germania, Austria, Ungaria, Spania, Portugalia, Franţa, Grecia, Slovacia şi SUA, a participat la mai multe ediţii ale Festivalului George Enescu, la toate festivalurile de gen organizate în ţară, precum şi la cele din Valencia şi Santander (Spania). Cu aceeaşi formaţie are numeroase înregistrări radio realizând la Televiziunea Romană filmul „Petrecere la curtea marelui Will” în scenografie şi costume de epocă, iar în 1995 sub egida UNESCO a înregistrat un CD cu muzică elisabethană şi muzică veche românească.
Susţine recitaluri împreună cu clavecinista Verona Maier şi organista Ilse Maria Reich cu care a concertat în Germania, Franţa şi Luxemburg. Împreună cu Ilse Maria Reich şi Robert Dumitrescu a înregistrat în Germania „Arta Fugii” de Bach (1995). Colaborează în permanenţă cu Filarmonica George Enescu şi cu orchestrele Radio, precum şi cu filarmonicile din ţară. Interpretă a partiturilor preclasice, abordează mai ales opusurile lui Bach pe care-l consideră compozitorul preferat (Oraroriile „Johannes Passion” şi „Matheus Passion”, „Ofrandă muzicală”, „Arta Fugii”, sonate, suite, trio sonate).
Din anul 1974 până în prezent este profesoară de violoncel la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice nr. 5, din Bucureşti.