În perioada 18-24 octombrie 2017, prin cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Baroc Timișoara propunem timișorenilor un program inedit de muzica barocă, aducând în urbea de pe Bega nume importante din lumea muzicală! Sub motto-ul „În octombrie, barocul înfloreşte!”, ne propunem să aducem în această toamnă, în faţa scenelor, iubitorii spiritului baroc atât de prezent în Timişoara!

Programul se întinde pe o perioadă de șase zile, participarea la evenimente fiind liberă. Dacă în anii anteriori participarea era condiționată de prezentarea unei invitații, începând de anul acesta iubitorii muzicii vechi pot participa la concerte fără a accesa în prealabil o invitație. 

Așadar, vă așteptăm să fiți alături de noi!

18 octombrie / ora 20.00 / Domul Romano-CatolicConcert in memoriam Maria Theresia

19 octombrie/ ora 20.00 / Biserica Sfânta Ecaterina –  Concert susținut de ansamblul Radio Antiqua – „A master unveiled: G.B. Platti & his contemporaries”

20 octombrie/ ora 20.00 / Domul Romano-Catolic Concert susținut de ansamblul L`estro d`Orfeo – „Altri canti d`amor

21 octombrie / ora 19.00 / Librăria La două Bufnițe – Concert susținut de elevii Școlii Chromatik Voice – „Textures of Baroques music”

22 octombrie/ ora 20.00 / Domul Romano-Catolic Concert susținut de ansamblul Soqquadro Italiano – „Who`s afraid of baroque?”

24 octombrie/ ora 20.00 / Biserica Sfânta EcaterinaConcert suținut de Duo Iancu – Lobonț (archlute): Olivia Iancu&Claudiu Lobonț – „Meraviglia: lucrări din Renaștere și Baroc”

 

EVENIMENT REALIZAT DE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TIMIȘOARA ÎN PARTENERIAT CU CONSILIUL LOCAL TIMIȘOARA, CASA DE CULTURĂ A MUNICIPIULUI TIMIȘOARA, EPISCOPIA ROMANO-CATOLICĂ DE TIMIȘOARA, ASOCIAȚIA TIMIȘOARA CAPITALĂ EUROPEANĂ A CULTURII ȘI ASOCIAȚIA „FESTIVALUL BAROC TIMIȘOARA”
Categories: Știri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Știri

Duo Iancu-Lobonț – emoție profundă prin frumusețe și neobișnuit

Duo Iancu-Lobonț, format din chitariștii Olivia Iancu și Claudiu Lobonț, și-a început activitatea în anul 2007, an în care cei doi au absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București. Din 2008 au început și Read more…

Artisti si participanti

Soqquadro Italiano aduce la Timișoara dezordinea organizată în stil baroc

Soqquadro Italiano a fost fondat în anul 2011 în Bologna de către Claudio Borgianni şi Vincenzo Capezzuto. Ideea din spatele proiectului a fost interesul comun al celor doi pentru producţiile teatrale, muzicale şi artistice italiene Read more…

Știri

L’Estro d’Orfeo – ansamblul care răspândește armonii divine

Întemeiat de Leonor de Lera în 2015, L’Estro d’Orfeo a fost etichetat de către critici drept „un ansamblu de o calitate excepţională”. Ansamblul s-a specializat pe muzica instrumentală a secolului al XVII-lea, utilizând instrumente muzicale Read more…