Radio Antiqua a apărut în anul 2012 la Haga, pornind de la premisa unui repertoriu mai puţin cunoscut având în vedere insturmentaţia unică a ansamblului. Aşa cum îi spune şi numele, Radio Antiqua caută mereu moduri noi de a comunica şi interacţiona cu publicul său, combinând melodii preferate cu descoperiri obscure şi dezvăluind sunetul său disctintiv prin diferite moduri.

Câştigător al premiului juriului şi al publicul la concursul internaţional Händel Festspiele Göttingen din anul 2014, ansamblul a primit un răspuns plin de entuziasm atât din partea publicului cât şi din partea presei de specialitate din Mare Britanie, Franţa, Germania, Spania, Italia şi Olanda. Radio Antiqua a apărut pe scena unor prestigioase festivaluri internaţionale, precum Innsbrucker Festwochen Der Alten Musick, Händel Festspiele Göttingen, Festival d’Ambronay, Pavia Barocca şi Opus Amadeus Festival (Istanbul).

Având un program în continuă dezvoltare, ansamblului i-au fost oferite mai multe rezidenţe artistice, precum Centre Culturel d’Ambronay, Collegio Ghislieri din Pavia, Károlyi Kastély (Ungaria) şi Conservatorul din Bucureşti. Radio Antiqua a fost ansamblu tutor cu ocazia ediţiei a XXI-a a Academiei Baroce Europene, în timpul unui turneu de concerte conduse de Enrico Onofri.

În octombrie 2015 ansamblul a fost ales să cânte la REMA Showcase, o prestigioasă plaformă ce are ca scop prezentarea lucrărilor ansamblului către cei mai prestigioşi organizatori de concerte din Europa. Recent, programul a fost transmis la radiouri precum: France Musique, Concertzender Nederland, Radio 4 şi REMA radio.

Primul lor CD „Treasures of the German Baroque” a fost lansat de către Ambronay Editions, distribuit de Harmonia Mundi în octombrie 2015. Această înregistrare a fost foarte bine primită de către publicul European. Continuând astfel ideea artistică din primul material discografic, ansamblul îşi doreşte să îşi diversifice repertoriul şi să interpreteze cântece din repertoriul german din perioada barocului târziu.

 

19 octombrie/ ora 20.00 / Biserica Sfânta Ecaterina  – „A master unveiled: G.B. Platti & his contemporaries”

Ansamblul Radio Antiqua:

Lucia Giraudo, violin
Isabel Favilla, bassoon and recorder
Peter Hamouz, violoncello
Giulio Quirici, theorbo
Claudio Ribeiro, harpsichord

Program:

G.P. Telemann (1681-1767)
Triosonata for violin, bassoon and basso continuo in F major TWV 42 F:1
Allegro – Soave – Presto

G.B. Platti (ca.1697-1763)
Triosonata for violin, bassoon and basso continuo in c minor
Allegro – Adagio – Allegro

G.B. Platti (ca.1697-1763)
Triosonata for violin, cello and basso continuo in D major
Adagio assai – allegro – Largo staccato – Allegro

A. Reichenauer (ca.1694-1730)
Concerto for violin, bassoon, cello and basso continuo in g minor RK 18
Adagio – Allegro – Adagio – Allegro

Intermezzo

G.B. Platti (ca.1697-1763)
Triosonata for violin, bassoon and basso continuo in d minor
Largo – Presto – Largo – Giga

G.B. Platti (ca.1697-1763)
Triosonata for violin, violoncello and basso continuo in D major
Grave – Allegro – Siciliana – Giga

Antonio Vivaldi (1678-1741)
Concerto da camera in F major for flute, violin, cello and basso continuo RV 100
Allegro – (No tempo indication) – Allegro

Intrarea este liberă

Categories: Știri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Știri

Duo Iancu-Lobonț – emoție profundă prin frumusețe și neobișnuit

Duo Iancu-Lobonț, format din chitariștii Olivia Iancu și Claudiu Lobonț, și-a început activitatea în anul 2007, an în care cei doi au absolvit cursurile Universității Naționale de Muzică din București. Din 2008 au început și Read more…

Artisti si participanti

Soqquadro Italiano aduce la Timișoara dezordinea organizată în stil baroc

Soqquadro Italiano a fost fondat în anul 2011 în Bologna de către Claudio Borgianni şi Vincenzo Capezzuto. Ideea din spatele proiectului a fost interesul comun al celor doi pentru producţiile teatrale, muzicale şi artistice italiene Read more…

Știri

L’Estro d’Orfeo – ansamblul care răspândește armonii divine

Întemeiat de Leonor de Lera în 2015, L’Estro d’Orfeo a fost etichetat de către critici drept „un ansamblu de o calitate excepţională”. Ansamblul s-a specializat pe muzica instrumentală a secolului al XVII-lea, utilizând instrumente muzicale Read more…