Category Archives: Ziua 6

Merlin, Harmoniis, Peregrinii si Ad-Hoc! O zi plină la Festivalul Baroc Timișoara

O zi lungă, plină de evenimente care mai de care! Așa s-a prezentat a șasea zi a Festivalului Baroc Timișoara. Am început dimineața devreme cu prietenii de la Merlin, care au prezentat publicului timișorean piesa Avarul, Repetiție pentru Rege. Sala a fost plină, iar actorii, copiii frumoși din Mini Merlin, ne-au încântat pe toți cu energia și talentul lor.

Apoi, de la ora 17.00 la Sala Vieneză a avut loc un concert  de muzică barocă franceză susținut de ansamblul Harmoniis. Acest proiect muzical și-a  propus să prezinte, în primul rând, câteva pagini din creația componistică a lui Jean Phillipe Rameau (1683-1764).  Anul acesta este considerat “Anul Rameau” de către Centre de Musique Baroque de Versailles care organizează o serie de evenimente pentru a celebra 250 de ani de la moartea compozitorului, calendar în care a fost inclus și Festivalul Baroc Timișoara.

În final, seara de la ora 19.00, în Parcul Rozelor s-au adunat toți iubitorii de muzică „altfel”. Peregrinii au deschis spectacolul cu muzică haiducească, pentru ca apoi, băieții din AD-HOC, prima trupă de punk folcloric medieval din România (și chiar din lume), să ne cânte despre iele, zmei și licori magice.