Category Archives: Festivalul Baroc 2014

Festivalului Baroc Timisoara capata ecouri internationale

Unul din cele mai importante evenimente din cadrul programului Festivalul Baroc Timișoara, ediția 2014, și anume Musique Royale – Comori ale Barocului Francez, a fost menționat în revista de specialitate franceză Centre de Musique Baroque de Versailles. Astfel, programul concertului, care se va desfășura în 18 octombrie la Sala Vieneză, a apărut în agenda culturală a instituției, dedicată aniversării a 250 ani de la moartea marelui compozitorului Jean Phillipe Rameau, una dintre cele mai importante personalități ale culturii și artei baroce franceze.

Prezența noastră în programul Centrului Muzica de muzică barocă de la Versailles reprezintă atât o dovadă a calității evenimentelor din cadrul Festivalului Baroc, cât și a talentului și profesionalismului artiștilor care vor urca pe scena timișoreană în săptămâna 13-19 octombrie.

În final, mulțumim Institutului Francez din Timișoara pentru sprijin în promovarea evenimentului.

Pentru mai multe informații, vă invităm să accesați Centre de musique baroque de Versaille.

centrul cultural al muzicii baroce de la Versailles

Ce este Festivalul Baroc Timisoara?

Timp de o săptămână, între 13 și 19 octombrie 2014, la Timișoara vor avea loc o serie de evenimente cu ocazia aniversărilor unor personalități importante care au trăit în secolele XVII–XIX, celebrate atât la nivel național (Anton Pann), cât și la nivel international (Jean Phillipe Rameau).

Totodată, dorim să prezentăm viața de zi cu zi a Cetății Timișoara și a locuitorilor acesteia înainte și după 1716, precum și legăturile între comunitățile prezente în zona Banatului: români, sârbi, otomani, austrieci și svabi. Toate aceste acţiuni îşi propun să reînvie Timişoara de altădata, un vechi oraş important al monarhiei dunărene şi a Europei Centrale, şi să readucă în memoria contemporanilor gloria „oraşului ideal” baroc din secolul  XVIII

Logo Festivalul Baroc Timișoara