Formația vocal-instrumentală de muzică veche „Anton Pann”, unul dintre cele mai extraordinare proiecte muzicale din România, revine la Festivalul Baroc Timișoara, în cadrul turneului „Unicorn”.

Turneul „Unicorn” al prietenilor noștri de la formația Anton Pann este gândit ca „O călătorie în istoria noastră”. Evenimentul se desfășoară în 11 orașe ale țării, și urmează să poposească și în Timișoara la Festivalul Baroc.

anton pann

”Prin Unicorn ne-am propus să aducem în atenția publicului frânturi din trecutul nostru cultural, din lirica de curte și din arta vizuală de sorginte orientală, cu gândul de a le arăta importanța și frumusețea. Ne dorim, totodată, să le reașezăm în locul care li se cuvine în istoria noastră, dat fiind că sunt, pe nedrept, foarte puțin cunoscute în prezent. A rezultat un spectacol-manifest pro-cultură, care îmbină muzica românească și otomană de curte din sec. XVI-XIX cu poezia otomană și românească din aceeași perioadă. Pentru accente de culoare și ambianță, am inclus în spectacolul nostru și proiecții multimedia”, ne-a povestit Constantin Răileanu, fondatorul și liderul formației de muzică veche Anton Pann.

Astfel, în data de 21 octombrie, de la ora 19.00, vă invităm să participați la  concertul Unicorn – O călătorie în istoria noastră susţinut de Formaţia vocal -instrumentală de Muzică Veche Anton Pann. Evenimentul va avea loc la Filarmonica Banatul Timișoara.

Componenţa ansamblului: Constantin Răileanu, Alexandru Stoica, Andrei Zamfir, Ghassan Bouz, Sabin Penea, Oana Răileanu.

Intrarea se va face pe bază de bilete. Biletele sunt gratuite şi se pot obiţine de la casieria Filarmonicii Banatul Timişoara.Vă așteptăm!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.